Hartje PDF Afdrukken E-mail

hartje

 

Start met het maken van een schuif lus. Alle steken van toer 1 worden in de schuif lus gehaakt. (Als de schuif lus niet lukt, kun je ook een ring maken van 4 lossen.)

Toer 1: 3 lossen, 3 dubbel stokjes, 3 stokjes, 1 losse, 1 dubbelstokje (Dit is de start van de punt aan de onderkant van het hartje), 1 losse, 3 stokjes, 3 dubbel stokjes, 2 lossen, 1 halve vaste in de ring.

Trek nu de schuif lus aan.

Toer 2: 3 lossen, 1 vaste en een half stokje in het eerste 3 dubbel stokje van vorige toer, 3 halve stokjes in volgende steek, 2 halve stokjes in volgende steek, 4 vasten in de volgende 4 steken, 1 losse, 1 stokje in het dubbelstokje van de punt, 1 losse, 4 vasten in de volgende 4 steken, 2 halve stokjes in de volgende steek, 3 halve stokjes in de volgende steek, 1 half stokje en een vaste in de volgende steek, 3 lossen, 1 halve vaste in de ring.

Toer 3: 3 lossen, 1 vaste in de derde losse van vorige toer, 2 vasten in de volgende steek, 1 vaste in de volgende steek, 2 vasten in de volgende steek, 9 vasten in de volgende 9 steken, (1 vaste, 1 losse, 1 vaste) in de punt, 9 vasten in de volgende 9 steken, 2 vasten in de volgende steek, 1 vaste in de volgende steek, 2 vasten in de volgende steek, 3 lossen, 1 halve vaste in de ring.

Laatste lus strak aantrekken en daarna afhechten.

 


 

Van een heleboel hartjes kun je een leuke slinger maken.

Start met een ketting van ongeveer 20 cm, deze ketting is om de slinger ergens aan vast te knopen. Haak vervolgens een vaste aan de rechter bovenkant van een hartje. Haak daarna 7 lossen (of hoeveel voor jou nodig is om de bovenkant aan de andere kant te bereiken) en haak een vaste. Haak dan een ketting zo lang als je wil, voordat je op dezelfde manier het volgende hartje vast haakt. Mijn ketting is 10 cm (20 lossen). Eindig de slinger met een ketting van lossen, ongeveer 20 cm lang.

hartjes slinger 001hartjes slinger 002hartjes slinger 003


Esther laat zien dat je van hartjes een klavertje vier kunt maken. Heel tof gedaan Esther!

grote klaver van Esther