Handwerkles

Engeltje.

 Materiaal:

- Wit haakkatoen.

- Haaknaald 2,5 mm.

- Eventueel dun goud of zilver draad voor een sierrandje.


Hoofd.

1. Start met een Magic loop met daar in 6 vasten. De toer niet sluiten, we haken het hoofd in spiraal verder. (Markeer eventueel steeds het begin van de toer met een draadje of speldje)

2. Haak in iedere vaste 2 vasten (12 vasten).

3. Haak in de eerste vaste 1 vaste en in de tweede vaste 2 vasten. Blijf dit herhalen (18 vasten).

4. Haak 1 vaste in iedere vaste (18 vasten).

5. Haak 1 vaste in iedere vaste (18 vasten).

6. Haak 1 vaste in iedere vaste (18 vasten).

7. Haak 1 vaste in iedere vaste (18 vasten).

8. Haak 1 vaste in de eerste vaste, haak de tweede en derde vaste samen. Blijf dit herhalen (12 vasten). Vul het hoofd.

9. Haak steeds 2 vasten samen (6 vasten).

10. Om het hoofd bijna helemaal te sluiten haak je nog 1 keer 2 steken samen met een halve vaste. Niet afhechten, we haken het lijf er direct aan vast.


Lijf.

11. Haak 12 vasten in de buitenste lussen van de steken die je nu nog hebt. Hier moet je even wat uitproberen en kijken hoe je de steken verdeeld. Er komen dus 12 vasten op de 5 steken die je nu nog hebt. Sluit nu de toer met een halve vaste in de eerste vaste (12 vasten).

12. Haak 2 stokjes in iedere steek (start met 3 lossen = eerste stokje) sluit met een halve vaste in de derde losse (24 stokjes).

13. Haak 8 stokjes op de volgende 8 stokjes (start met 3 lossen = eerste stokje). Haak 3 lossen, 1 stokje in de volgende steek. Herhaal dat nog 3 keer. Haak 3 lossen. Haak 8 stokjes op de volgende 8 steken. Nu heb je 5 open ruimtes.

Maak na de 8 stokjes weer 4 open ruimtes (steeds 3 lossen en een stokje), eindig met 3 lossen en sluit de toer met een halve vaste in de derde losse. Je hebt nu weer 5 open ruimtes gemaakt.

14. Start weer met 8 stokjes op de eerste 8 steken (start met 3 lossen = eerste stokje). Haak in iedere open ruimte 1 vaste, 1 stokje, 1 dubbel stokje, 1 stokje, 1 vaste. Dan weer 8 stokjes en daarna weer in iedere open ruimte 1 vaste, 1 stokje, 1 dubbel stokje, 1 stokje, 1 vaste. Sluit de toer met een halve vaste in de derde losse.

15. Vouw nu het lijfje dubbel zodat de 8 stokjes van beide kanten op elkaar liggen (met de achterkant van de stokjes op tegen elkaar en de mooie kant naar je toe). Haak een halve vaste door het eerste stokje van de rij stokjes aan de achterkant zodat ze aan elkaar vast zitten.

Haak nu stokjes op alle stokjes (haak 3 lossen = eerste stokje) (niet door 2 stokjes, voor en achter maar gewoon op 1 stokje).

Haak aan de andere zijkant (het achtste stokje) ook de voor en achterkant aan elkaar. Doe dit door bij het laatste stokje ook door de achter lus van het stokje aan de andere kant te steken. Haak daarna stokjes op alle stokjes aan de andere kant. Sluit de toer met een halve vaste in de derde losse (16 stokjes).


Rok.

16. Haak in de eerste steek 1 stokje en in de tweede steek 2 stokjes, blijf dit herhalen (start met 3 lossen = eerste stokje) (24 stokjes). Sluit de toer met een halve vaste in de derde losse.

17. Haak in alle stokjes 1 stokje (start met 3 lossen = eerste stokje) sluit de toer met een halve vaste in de derde losse (24 stokjes).

18. Haak in de eerste 2 steken 1 stokje en in de derde steek 2 stokjes, blijf dit herhalen (start met 3 lossen = eerste stokje) sluit de toer met een halve vaste in de derde losse (32 stokjes).

19. Haak in alle stokjes 1 stokje (start met 3 lossen = eerste stokje) sluit de toer met een halve vaste in de derde losse (32 stokjes).

20. Haak in de eerste 3 steken 1 stokje en in de vierde steek 2 stokjes, blijf dit herhalen (start met 3 lossen = eerste stokje) (40 stokjes). Sluit de toer met een halve vaste in de derde losse.

21. Haak in alle stokjes 1 stokje (start met 3 lossen = eerste stokje) sluit de toer in het eerste stokje dus sla de beginlossen over (39 stokjes).

22. Haak 1 vaste en 1 stokje in het eerste stokje, 1 dubbel stokje in het tweede stokje, 1 stokje en 1 vaste in het derde stokje. Blijf deze stappen herhalen, steeds op de volgende 3 stokjes. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste. Afhechten.

23. Haak eventueel een randje kreeftsteek langs de rok en vleugels (met goud of zilver draad).

X

Right Click

No right click