Handwerkles

Uiltje.

Gehaakt uiltje

 Materiaal:

  Haakkatoen met bijpassende haaknaald.

  Borduurnaald.

  Vilt (wit, zwart en oranje).

  Textiellijm.

  Schaar (textielschaar).

 

Haakschema uiltje

Lijf:

Toer 1:

Start met 5 lossen. Haak 2 stokjes in de derde losse vanaf de naald. De 2 lossen die je overslaat moet je tellen als een stokje.

Haak 1 stokje in de volgende losse. Daarna haak je 7 stokjes in de laatste losse van de ketting, je gaat nu vanzelf de bocht om. Haak aan de andere kant van de ketting verder.

Haak 1 stokje in de volgende steek. Eindig met 4 stokjes in de volgende steek en sluit de toer met een halve vaste in de bovenste losse van de twee lossen die we tellen als een stokje. (16 stokjes)

Toer 2:

Haak 1 losse en een vaste in dezelfde steek. Haak in de volgende steek een half stokje. Maak dan een Picot (3lossen, halve vaste in de derde losse vanaf de naald). Haak een stokje in dezelfde steek. Er is een manier om deze steken mooi tegen elkaar aan te haken, ik laat dat zien in het filmpje.

Haak daarna 1 stokje in ieder van de volgende 3 steken. In de volgende 2 steken haak je 2 stokjes. Dan 1 stokje in de volgende steek. Daarna weer 2 stokjes op de volgende 2 steken. Op de volgende 3 steken haak je weer 1 stokje.

Op de volgende steek haak je 1 stokje, Picot en een half stokje (op dezelfde manier als aan de andere kant). In de schema tekening staat de Picot getekend op het halve stokje maar je haakt ‘m dus eigenlijk op het stokje.

Op de volgende steek haak je 2 vasten en daarna 1 vaste op de volgende steek. Sluit de toer met een halve vaste in de beginlosse. (24 steken, Picots niet meegerekend)

Vleugels:

Hecht een nieuwe draad aan in het stokje onder het linker oortje, zie groene stip (3) op schema tekening. Haak een vaste, een half stokje, 2 stokjes, een half stokje en weer een vaste, verdeeld over 4 steken. Sluit af met een halve vaste in de volgende steek. Mocht je de vleugel te breed vinden, dan kun je de stokjes vervangen voor halve stokjes.

Maak de tweede vleugel op dezelfde manier. Hecht de nieuwe draad aan bij de groene stip (4).

Knip rondjes uit vilt voor de ogen. Plak ze op m.b.v. de textiellijm.

Knip een driehoekje uit het oranje vilt. Dit is de snavel. Plak deze ook op het lijfje.

Borduur de pootjes. Wikkel de draad 3 keer om het hele v-tje van de steken aan de onderkant van het lijfje. Sla 1 steek over tussen de pootjes. Hecht af aan de achterkant.

 
X

Right Click

No right click