Handwerkles

Ster.

Gehaakte ster

Start met een ketting van 4 lossen. Sluit deze met een halve vaste tot een ring.

Toer 1. Haak 1 losse en vervolgens 2 vasten in de ring. Haak 2 lossen. Haak verder: 2 vasten en 2 lossen tot je 5 maal 2 vasten en 4 maal 2 lossen hebt. Eindig deze toer met 1 losse en 1 half stokje in de eerste vaste van de toer.

Toer 2. Start nu weer met 1 losse. Haak nu 2 vasten in de 2 lossen ruimte. Sla 2 vasten over en haak in de volgende 2 lossen ruimte: 2 vasten, 2 lossen, 2 vasten. (Doordat je 2 vasten over slaat ontstaat daar als ware een mindering). Haak dus steeds in de 2 lossen ruimte: 2 vasten, 2 lossen, 2 vasten en sla tussendoor 2 vasten over. Sluit de toer met in de laatste 2 lossen ruimte nog 2 vasten, 1 losse en 1 half stokje in de eerste vaste van de toer.

Toer 3. Elke volgende toer gaat op dezelfde manier. Haak alleen ook vasten in de zijkanten van de punten van de ster. Sla dus alleen de 2 vasten in het midden tussen de punten over. In de volgende toer haak je dus per punt van de ster: 1 vaste, 2 vasten 2 lossen 2 vasten in de 2 lossen ruimte, 1 vaste.

Als je besluit geen nieuwe toer meer te haken, sluit dan af met een losse en een vaste in de eerste vaste (in plaats van een half stokje).

Je kunt er ook een leuke slinger mee maken. Ik ben gestart met 40 lossen. Dan een vaste in de bovenkant van een ster. Daarna 15 lossen en weer een vaste in een ster. Eindig de slinger weer met 40 lossen.

Slinger van gehaakte sterren.

X

Right Click

No right click