Handwerkles

Driehoekige vlaggetjes.

Vlaggetjes haken.

 Materiaal:

Ik haak deze vlaggetjes het liefst van haakkatoen en gebruik haaknaald 3 mm. Wanneer je er een rand omheen haakt zou je een kleinere maat haaknaald kunnen gebruiken. Zeker wanneer je strak haakt, zoals ik, kan dat een hoop ergernis schelen.

 

Dit is een heel makkelijk patroon. In de ene rij meerder je steeds 2 steken (1 in de eerste vaste en 1 in de laatste vaste) en in de andere rij haak je steeds 1 vaste in iedere vaste. Het hele patroon is een herhaling van deze 2 stappen.

Start met een ketting van 2 lossen. Haak 1 vaste in de tweede losse vanaf de naald. (Je kunt ook een Magic loop maken en daar 1 vaste in haken)

1. Maak 1 keerlosse en keer je werk. Haak 2 vasten in de vaste. (meerderen)

2. Maak 1 keerlosse en keer je werk. Haak in beide vasten 1 vaste. (1 in 1)

3. Maak 1 keerlosse en keer je werk. Haak 2 vasten in de eerste vaste. Haak 2 vasten in de tweede vaste. (meerderen)

4. Maak 1 keerlosse en keer je werk. Haak in alle vasten 1 vaste. (1 in 1)

5. Maak 1 keerlosse en keer je werk. Haak in de eerste vaste 2 vasten. Haak 1 vaste in de volgende 2 vasten. Haak 2 vasten in de laatste vaste. (meerderen)

6. Maak 1 keerlosse en keer je werk. Haak in iedere vaste 1 vaste. (1 in 1)

Vanaf nu blijf je steeds herhalen. In de ene rij meerder je in de eerste en in de laatste steek, in alle tussenliggende steken 1 vaste. In de andere rij steeds 1 vaste in iedere vaste.

Maak de driehoek zo groot als je wilt. Ik heb gemeerderd tot 40 vasten. Daarna heb ik nog 8 rijen van 40 vasten gemaakt.

Je kunt er een rand omheen haken maar dat hoeft niet. In het filmpje laat ik zien hoe je de steken mooi over de zijkant kunt verdelen.

Gehaakt vlaggetje.

X

Right Click

No right click