Handwerkles

Armbandje met kraaltjes.

Gehaakt armbandje met kraaltjes

 Materiaal:

Gebruik voor deze armbandjes heel dun haakgaren en haaknaald 2 mm. Je kunt alle soorten kralen gebruiken, als ze maar niet te groot zijn. Schuif ongeveer 60  kralen over de draad (Hoeveel kralen je nodig hebt is afhankelijk van de dikte van je pols, gebruik liever te veel dan te weinig kralen, wat over blijft haal je later weer van de draad af).

 

1. Start met het haken van 7 lossen. Houd een uiteinde van de draad over van ongeveer 20 cm om de knoop mee vast te naaien. Haak 1 vaste in de tweede losse vanaf de haaknaald en in iedere volgende losse (6 vasten).

2. Haak 1 losse en keer je werk. Haak 1 vaste in ieder van de volgende 6 vasten.

3. Herhaal 2.

4. Haak 1 losse en keer je werk. Haak 1 vaste in de eerste vaste. Haak een vaste met kraal in de volgende vaste (insteken, schuif kraal naar de steek, omslaan en doorhalen, opnieuw omslaan en door 2 lussen halen, zie filmpje onderaan deze pagina).

Haak 1 vaste in de volgende vaste. Haak een vaste met kraal in de volgende vaste. Haak 1 vaste in de volgende steek. Haak als laatste nog een vaste met kraal in de laatste vaste.

5. Haak 1 losse en keer het werk. Haak 1 vaste in ieder van de volgende 6 vasten.

6. Haak 1 losse en keer je werk. Haak 1 vaste in ieder van de volgende 2 vasten. Haak 1 vaste met kraal in de volgende vaste. Haak 1 vaste in de volgende vaste. Haak 1 vaste met kraal in de volgende vaste. Haak 1 vaste in de laatste vaste.

7. Haak 1 losse en keer je werk. Haak 1 vaste in ieder van de volgende 6 vasten.

Wissel toer 4 en 6 met elkaar af, steeds met 1 toer vasten er tussen. Onthoud dat je alleen vasten haakt als de kraaltjes naar jou toe gericht zijn. De toeren met kraaltjes worden gehaakt als de kraaltjes aan de achterkant zitten.

Wil je jouw armbandje afmaken, haak dan 3 toeren vasten zonder kraaltjes.

Laatste toer: Haak 1 losse en keer je werk. Haak 1 vaste in de eerste vaste. Haak 3 lossen en sla 4 steken over. Haak 1 halve vaste in de laatste vaste en hecht af. Naai een knoopje in het midden van het beginpunt. Werk uiteindjes weg in het haakwerk.

Tip: Mijn pols heeft een omtrek van 16 cm. Ik heb in mijn armbandje 53 kraaltjes gebruikt. Houd er bij het meten rekening mee dat het haakwerk uitrekt!

X

Right Click

No right click