Handwerkles

Kroon en tiara.

Gehaakte kroon

Start met een ketting van lossen in een veelvoud van 6. Sluit de cirkel met een halve vaste maar pas op dat de ketting niet gedraaid zit. Haak 1 losse en daarna in iedere losse 1 vaste. Tel je steken want het is belangrijk om een veelvoud van 6 te houden. Sluit de toer met een halve vaste. Pas nu of de cirkel de juiste maat heeft. Je kunt ´m op je hoofd laten steunen of om je hoofd laten zakken en op je oren laten steunen. Haak nu op dezelfde manier nog 1 of meerdere toeren vasten, zo veel als je zelf wilt.

Kroon:

Gehaakte kroon 2

Als je toe bent aan het haken van de punten sla je 2 steken over en haak je 6 stokjes in de volgende steek. Sla dan weer 2 steken over en haak een vaste in de volgende steek. Dan weer 2 steken over slaan, 6 stokjes in de volgende steek. Sla 2 steken over, 1 vaste in de volgende steek. Blijf dit herhalen tot het einde van de toer.

Haak vasten in de eerste 3 stokjes. Haak nu een puntige picot (3 lossen, lus ophalen uit de tweede losse, lus ophalen uit de eerste losse, omslaan en door alle 3 lussen halen). Dan weer 3 vasten op de volgende stokjes. Haak dan de vaste van de vorige toer en het eerste stokje samen (vaste) en daarna een vaste op ieder van de volgende 2 stokjes. Dan weer een puntige picot, Enz. enz. enz. Sluit de toer door weer 2 steken samen te haken. Draadjes afhechten.

Tiara:

Gehaakte tiara

Start met punten haken op dezelfde manier als bij de kroon maar stop na 3 punten. Haak de rest van de toer vol met steeds 2 halve vasten en een puntige picot, dan weer 2 halve vasten en een puntige picot. Als je weer bij de punten bent haak je de tweede toer zoals bij de kroon.

Versier de kroon of tiara met bling bling. Die kun je het beste opplakken met textiellijm.

Lang leve de Koning en Koningin!

X

Right Click

No right click