Handwerkles

Popcornsteek.

Popcornsteek

Een popcornsteek is een cluster van stokjes die aan de bovenkant word gevouwen en wordt gesloten met 1 losse. Zo’n cluster kan bestaan uit drie, vier of vijf stokjes.

De popcornsteek wordt gehaakt met de goede kant (voorkant) van het werk naar je toe gericht. Het ziet er uit als een gevouwen zakje en geeft een grove textuur aan het haakwerk.

Hier het patroon voor een vierkant lapje met een simpel popcorn patroon, leuk om deze steek mee te oefenen. Heel veel van deze lapjes aan elkaar gehaakt maken een super leuke deken!

1. Start met een ketting van 30 lossen (haak deze ketting losjes). Steek in de vierde losse vanaf de naald in en haak een stokje. Haak een stokje in alle andere lossen, de 3 beginlossen tellen als het eerste stokje. (27 stokjes)

2. Haak 3 lossen en keer om (dit wordt de voorkant van het haakwerk), de 3 lossen tellen als het eerste stokje. Haak 1 stokje op de volgende 2 steken. Haak een popcorn van 5 stokjes in de volgende steek. Haak 1 stokje in de volgende 4 steken. Dan weer een popcorn en daarna weer 4 stokjes. Blijf dit herhalen. Eindig met 3 stokjes. (27 steken waarvan 5 popcornsteken)

3. Start met 3 lossen en haak daarna 1 stokje in iedere steek. (27 stokjes)

Vanaf hier rij 2 en 3 herhalen. Eindig met een rij stokjes. In totaal haak je 15 rijen.

X

Right Click

No right click