Handwerkles

Zoeken

Advertentie

Cookies

Corner to corner.

Corner to corner 1

Bij deze manier van haken werk je in blokjes van 4 stokjes. Je kunt de lap zo groot maken als je wilt door er steeds rijen blokjes aan vast te haken. Je kunt een driehoek, vierkant of rechthoek haken.

Rij 1, Blokje 1 (blauw): Haak 6 lossen. Maak nu een stokje in de 4e losse vanaf de naald. Haak ook een stokje in de volgende 2 lossen.

Rij 2, Blokje 2 (paars): Haak 6 lossen en keer om. Maak nu een stokje in de 4e losse vanaf de naald. Haak ook een stokje in de volgende 2 lossen. Leg het blokje tegen de zijkant van het 1e blokje en maak een halve vaste in de 3 lossen ruimte van het vorige blokje.

Rij 2, Blokje 3 (paars): Dit blokje zit in de zelfde rij als blokje 2 dus niet keren! Haak 3 lossen. Maak nog 3 stokjes in de 3 lossen ruimte van het eerste blokje.

Rij 3 (zwart): Nu blijft het een herhaling van dezelfde stappen. Iedere rij komt er een blokje bij. Start het eerste blokje van iedere rij met 6 lossen.

Wissel eventueel van kleur door het laatste stokje, van het laatste blokje van een rij, af te maken met een nieuwe kleur (zie filmpje onderaan deze pagina).

Minderen doe je door langs het laatste blokje te gaan met halve vasten en direct te starten met, als het ware, het 2e blokje van de rij. Je kunt de rij ook een blokje eerder stoppen (zie filmpje onderaan deze pagina).

Bij deze manier van haken is het leuk om te spelen met kleur. Je kunt hele leuke effecten bereiken door strepen te maken met verschillende kleuren of door te werken met garen dat van kleur verandert.

Ik zou het erg leuk vinden als jullie me foto’s zouden sturen van jullie corner to corner werk, eventueel met uitleg over wat je precies hebt gedaan met welk garen en welke haaknaald.

Dit proeflapje is gemaakt met een meerkleurig garen dat snel van kleur verandert.

Corner to corner 2

Proeflapje rechthoek (steeds 3 rijen in 1 kleur).

Corner to corner 3

Ik heb met deze steek een omslagdoek gemaakt. Hij is gemaakt van Scheepjes Invicta (75% scheerwol en 25% Polyamide). Het garen verandert heel langzaam van kleur en dat zorgt voor een heel gaaf kleureffect. Ik heb haaknaald 3 mm gebruikt.

Corner to corner sjaal 1

Corner to corner sjaal 2

Corner to corner sjaal 3

En dit is het eindresultaat. Ik heb er geen rand omheen gehaakt omdat ik de zijkanten mooi vind zoals ze nu zijn en een rand heel erg zou opvallen vanwege het kleurverschil.

Corner to corner sjaal 4

Corner to corner sjaal, eindresultaat.

Corner to corner sjaal als omslagdoek.