Handwerkles

Muts met ribbels.

Muts met ribbels

Je kunt deze muts als lange beanie dragen.

Muts met ribbels 2

Maar je kunt ook de rand omvouwen.

Zet steken op met behulp van een haaknaald, dit geeft een mooie strakke rand aan de muts. Brei vervolgens ribbels (om en om 1 toer recht, 1 toer averecht). Ga zo door tot je de juiste lengte voor jouw muts hebt bereikt (voor een volwassene zal dat ongeveer 20 cm zijn. Meet voor de juiste maat de afstand vanaf onderkant oor tot bovenkant hoofd. Eindig met een toer averecht.

Nu gaan we steken minderen. We maken de muts af in 4 verschillende delen en naaien die later aan elkaar. Verdeel de pinnen op je breiring in vier gelijke delen. (grootste ring heeft 41 pinnen, worden 3 delen van 10 en 1 deel van 11 pinnen) (de ring die ik gebruik in het filmpje heeft 36 pinnen, worden 4 delen van 9 pinnen) (1 maat kleiner heeft 31 pinnen, worden 1 deel van 7 en 3 delen van 8 pinnen)

Zet van het eerste deel de eerste lus over op de tweede pin en de laatste lus over op de vorige pin. Brei deze steken allemaal recht. Ga dan weer terug maar dan averecht. Herhaal deze 2 rijen, het minderen dus alleen in de rij die je recht breidt. Ga door tot je nog maar 1 lus over hebt en steek hier een veiligheidsspeld door. Knip de draad af op ongeveer 20 a 30 cm.

Hecht een nieuwe draad aan voor het volgende deel en laat een lange draad over voor het aan elkaar naaien van de delen. Brei het volgende deel op dezelfde manier. Doe hetzelfde bij de andere delen.

Naai de 4 delen aan elkaar. Rijg 1 draad door de 4 lussen aan de bovenkant en haal de veiligheidsspelden er uit. Trek de draad aan nadat je alle draden naar binnen hebt gestopt. Hecht alle draden af aan de binnenkant van de muts.

X

Right Click

No right click