Handwerkles

Poncho.

Poncho

Brei deze poncho op een breiraam van 45 cm lang (50 pinnen). Gebruik voor de col een breiring met een doorsnede van 30 cm (41 pinnen). Deze poncho is geschikt voor een volwassene. Als je deze poncho voor een kind wilt maken gebruik dan van beiden 1 maat kleiner.

Brei 2 rechthoekige lappen. Gebruik de tegenover elkaar liggende pinnen (de 2 pinnen op de uiteinden gebruiken we niet) en brei de 8-jes steek. Maak geen kantsteek, brei dus steeds alle pinnen. Zorg dat de lap 2 keer zo lang wordt als hij breed is. Ieder materiaal breidt anders dus meet je werk altijd! Ik heb 90 rijen gebreid. Kant af met een grote haaknaald.

Naai de 2 lappen aan elkaar. Zet ze eerst vast met spelden en controleer of de halsopening groot genoeg is om over te zetten op de ring. Zet de start kant van de lappen vast aan de lange kant van de andere lap, de start kant heeft grote, losse lussen vergeleken bij de afkant kant.

Poncho van 2 rechthoeken

Zet de halsopening over op de ring (poncho aan de binnenkant). Gebruik meerdere lussen i.v.m. de stevigheid. Brei ongeveer 40 toeren e-tjes. Kant af met een grote haaknaald. Haal steeds 1 volgende lus door en haak daarna steeds 1 losse.

Haak rondom de onderkant van de poncho 1 toer vasten. Hecht alle draden af.

X

Right Click

No right click