Handwerkles

Visjes.

Vriendschapsbandje met visjes.

Dit armbandje wordt geknoopt met 8 draden. Kies 4 kleuren, 3 lichte kleuren voor de achtergrond en 1 donkere of felle kleur voor de visjes. Voor een armbandje van 17 cm (zonder lusje en vlechtjes) knip je 3 draden van ongeveer 2 meter lang (de lichte kleuren) en 1 draad van 2 meter en 25 cm (donkere/felle kleur). Maak in het midden een lusje zodat de draden bij elkaar komen. Nu heb je 8 draden om mee te knopen.

Voor dit voorbeeld gebruik ik room wit, licht roze, licht groen en paars. Leg de meest lichte kleur aan de buitenkant en de donkere/felle kleur in het midden.

Dit is de volgorde: room wit, licht roze, licht groen, paars, paars, licht groen, licht roze, room wit.

Knoop visgraatjes/v-tjes met alle kleuren, start met de buitenste draden. Werk naar het midden toe en knoop de draden daar nog een keer samen. Het laatste visgraatje/v-tje maak je met de donkere/felle kleur.

Knoop daar na met de meest linker draad twee knopen naar rechts om de tweede draad en weer twee knopen naar links. Hij komt dus op dezelfde plaats terug. Doe dit zelfde aan de rechterkant.

Knoop met de twee middelste draden (donkere/felle kleur) naar de buitenkant.

Knoop de middelste twee draden samen en daarna naar buiten toe. Knoop niet om de twee buitenste draden (donkere/felle kleur).

Knoop de twee middelste draden samen en daarna naar buiten over één draad. Je knoopt dus niet over de twee buitenste draden.

Knoop de middelste twee draden samen.

Nu ga je het zelfde doen maar dan terug naar het midden knopen. De twee draden van dezelfde kleur ook steeds in het midden samen knopen.

Het eerste visje is klaar. Nu weer met de visgraat/v-tjes beginnen. Wanneer het armbandje lang genoeg is (mijn armbandje heeft 5 visjes) maak je twee vlechtjes.

In dit filmpje laat ik het hele patroon zien. Let op! Ik gebruik andere kleuren dan op de foto’s hier boven.

X

Right Click

No right click