Handwerkles

Armbandje met blaadjes patroon.

Armbandje met blaadjes patroon

Materiaal:

Ik gebruik haakkatoen in 5 verschillende kleuren. Voor een kinderarmbandje knip je draden van ongeveer 160 cm lang. Voor een damesarmbandje knip je draden van ongeveer 180 cm lang. Voor een herenarmbandje knip je draden van ongeveer 200 cm lang.

 

Vouw de draden in het midden dubbel en maak daar een lusje. De draden komen bij elkaar dus je hebt nu 10 draden om mee te knopen, 2 van iedere kleur. Leg ze in deze volgorde neer.

Knoop nu de middelste 2 draden samen. Het maakt niet uit of je met de linker draad over de rechter draad knoopt of andersom.

Knoop nu met de tweede set draden naar het midden en knoop deze draden in het midden samen.

Neem nu de volgende 2 draden en doe weer hetzelfde. Dus je knoopt met de ene draad naar rechts tot je in het midden bent. Dan met de andere naar links knopen tot je in het midden bent. En dan deze 2 draden in het midden samen knopen.

Herhaal dezelfde stappen met de volgende 2 draden.

En nog één keer met de buitenste 2 draden.

En dan begint het hele verhaal weer opnieuw. Alleen het samen knopen van de middelste draden doe je niet nog eens, dat heb je zojuist in de laatste rij van het eerste blaadje al gedaan.

En dan weer opnieuw dezelfde stappen herhalen. Wanneer het armbandje lang genoeg is maak je 2 vlechtjes. Die 2 vlechtjes gebruik je om het armbandje om de pols vast te knopen. Eén vlechtje gaat door het lusje en dan een stevige knoop maken, maar trek het niet te strak aan, houd 1 vinger ruimte tussen armbandje en pols. Klaar!

X

Right Click

No right click