Handwerkles

De meest knuffellige pompoen ooit!

Toen Mirte me een bol Scheepjes Furry Tales aangaf om eens te voelen, heb ik deze niet meer losgelaten. Hij is zo ongelooflijk zacht! Deze bol moest dan ook wel mee, en eenmaal thuis heb ik meteen de breipennen erbij gepakt.

De voorgeschreven maat is naald 9, dus die heb ik in dit geval ook gebruikt. Ik heb 35 steken opgezet en ben gewoon recht gaan breien, heen en weer, tot m’n garen op was. Simpel afgehecht, en ik had een vierkante, heerlijk zachte lap. 

Met een restje oranje acrylgaren heb ik deze lap tot een tube dichtgenaaid, en de onderkant strak dicht getrokken. Hiervoor reeg ik de draad door de onderste rand, knoopte het begin aan het eind en trok ik hem strak dicht, net als bij een rugzak.

Gelukkig had ik nog een grote zak vulling liggen, want oh boy wat past er veel in zo'n pompoen. 

Toen hij vol was, met nog een beetje extra, reeg ik de bovenkant op dezelfde manier dicht als de bodem. Het uiteinde van deze draad trok ik daarna door het midden van de bol naar de bodem, zodat hij van boven en onder een beetje indeukt. Als het niet helemaal 100% aansluit is dat niet erg, het pluis en later het stammetje bedekken dit wel.

Om de typische pompoen segmenten te maken, pakte ik een lange draad, ook weer oranje acryl in dit geval, die ik op drie plekken om de gehele pompoen trok, een beetje strak aangetrokken. De uiteindes knoopte ik in het midden, waar de pompoen indeukt, vast.

Nu hebben we een pompoen, maar hij mist nog iets. Een stammetje! Met wat Stylecraft special dk in het bruin, maakte ik een magic loop. Daarin haakte ik 5 vasten, en in ronde twee meerderde ik elke steek, tot 10 vasten. Ik heb nog 8 toeren lang 10 vasten gehaakt om een steeltje te krijgen dat ik lang genoeg vond. 

Naai dit steeltje vast in de deuk aan de bovenkant, waar ook je andere draden samenkomen, en tadaam! Je knuffelpompoen is klaar.

Tijd voor een kop thee en een enge film op de bank, met een pompoen om te aaien als het te spannend wordt 😉

Groetjes,

Monique

X

Right Click

No right click