Handwerkles

Granny driehoek

Granny driehoek

Ik keer het werk steeds na iedere toer om zodat de steken niet steeds dezelfde kant op gaan. Dit voorkomt dat de driehoek scheef trekt en krijg je 3 gelijke kanten.

Start met een Magische ring en haak toer 1 in die ring. Mocht je dit lastig vinden dan kun je ook starten met 3 of 4 lossen en sluiten met een halve vaste in de eerste losse zodat je een klein cirkeltje krijgt. Haak toer 1 in die cirkel.

Toer 1: Start met 2 lossen, die tellen als het eerste stokje. Haak 2 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes, 3 lossen. Trek de Magische ring aan.
Toer sluiten: Doe dit steeds op dezelfde manier. Trek de lus die je op de haaknaald hebt iets groter en haal de haaknaald eruit. Draai het hele haakwerk om zodat je tegen de achterkant aankijkt. Steek de haaknaald van voor naar achter door de 2e losse van het begin van de toer. Steek weer door de lus die je iets groter had getrokken en haal deze lus door de beginlosse. Nu is de toer gesloten.


Toer 2: Haak een halve vaste in de 2 lossen ruimte. Start met 2 lossen, die tellen als het eerste stokje. Haak 2 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes. Haak dan 1 losse. Haak vervolgens weer 3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes in de volgende 3 lossen ruimte. Dan weer 1 losse. Dan nog een keer 3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes in de volgende 3 lossen ruimte. Eindig met 1 losse. Keer het werk en sluit de toer.


Toer 3 en alle volgende toeren: Haak in iedere hoek ruimte 3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes. Haak in iedere 1 losse ruimte aan de zijkanten 3 stokjes. Tussen de groepjes van 3 stokjes aan de zijkanten komt altijd 1 losse.
Afhechten doe je door de toer te sluiten, de draad af te knippen en door de lus te halen.

 

 
X

Right Click

No right click