Handwerkles

Granny strepen.

Granny strepen 1

Granny strepen 2

Dit super simpele patroon kun je haken met iedere soort draad en een bijpassende haaknaald. Haak wel altijd eerst een proeflapje om de uiteindelijke maat te bepalen.

Proeflapje: Basis: Haak 20 lossen.

Rij 1: Haak vasten en start bij de tweede losse vanaf de naald. Je hebt nu 19 vasten gehaakt.

Rij 2: Haak 3 lossen (dit is het eerste stokje) en haak nog een stokje in dezelfde steek. Sla 2 lossen over en haak 3 stokjes in de volgende steek. Sla weer 2 lossen over en haak weer 3 stokjes in de volgende steek. Ga zo door. Haak 2 stokjes in de laatste vaste.

Rij 3: Haak 3 lossen (dit is het eerste stokje). Haak 3 stokjes tussen de groepjes van 3 stokjes van de vorige rij. Haak 1 stokje in de derde losse van de beginlossen van de vorige rij.

Rij 4: Start met 3 lossen en een stokje in dezelfde steek. Haak 3 stokjes tussen de groepjes van 3 stokjes van de vorige rij. Eindig met 2 stokjes.

Blijf rij 3 en 4 afwisselen. Als je werkstuk de juiste lengte heeft bereikt haak dan nog 1 toer vasten.

Dit patroon is heel leuk voor een deken of sjaal. Start met een veelvoud van 3 lossen en 2 lossen extra. Voor mijn deken heb ik een beginketting van 135 lossen en 2 lossen extra gehaakt. Na rij 1 had ik dus 136 vasten. De breedte van mijn deken is 88 centimeter.

Het wisselen van kleur gaat heel makkelijk en laat ik zien in het volgende filmpje.

X

Right Click

No right click