Handwerkles

Wat is een vriendschapsbandje?

Een vriendschapsbandje is een zelf gemaakt armbandje, speciaal gemaakt voor een vriend of vriendin. Het is een symbolische bevestiging van de vriendschap.

Een vriendschapsarmbandje voor iemand knopen is een hele leuke bezigheid, en een vriendschapsbandje krijgen is natuurlijk heel speciaal. Je weet immers dat iemand tijd en aandacht heeft gestoken in dit persoonlijke cadeau.

Het is traditie om het armbandje zelf bij je vriend of vriendin om de pols te knopen. Daarna gaat het armbandje niet meer af. Als het armbandje kapot gaat en van je pols valt gooi je het kapotte bandje in zee en vraag je een nieuwe aan de persoon van wie je het hebt gekregen. Zo blijft de vriendschap in stand.

Materiaal.

Armbandjes kun je knopen van verschillende soorten draad. Belangrijk is dat het materiaal niet rekbaar is. Haakkatoen is zeer geschikt. Persoonlijk kies ik graag voor gemerceriseerd katoen (ook wel glanskatoen genoemd). Dit is in zeer veel kleuren en verschillende diktes verkrijgbaar.

Ook borduurgaren wordt veel gebruikt. Borduurgaren kun je in nog veel meer kleuren en tinten kopen. Het is een mooi materiaal maar wel een stuk duurder dan katoen.

Verder kun je ook nog kralen en bedeltjes toevoegen aan je knoopwerk.

Het werkt plezierig wanneer je het knoopwerk ergens op vast zet. Ik gebruik graag een klembord.

Klembord

Maar je kunt het ook vast spelden op een prikbord of kussen. Wanneer je een knoopwerkje mee wilt nemen om bijvoorbeeld in de wachtkamer bij de huisarts verder te kunnen werken, heb je voldoende aan een veiligheidsspeld. Met de speld kun je het knoopwerk ter hoogte van je knie aan je broek vast spelden.

X

Right Click

No right click